Mistrovství republiky záchranných psů, Tovačov, 5.-6.10.2012

07.10.2012 07:35

Tovačov hostil od pátku 5. do soboty 6. října 2012 závodníky  a rozhodčí Mistrovství České republiky záchranných psů. Slavnostní zahájení probíhalo v pátek v 18 hod na tovačovském náměstí. Zahájení se zúčastnili čestní hosté z řad policie, hasičů, starosta města Tovačova a kněz, který vysvětil záchranářskou vlajku s požehnal sportovcům.

Soutěžilo se v sobotu.Hlavní rozhodčí a zároveň rozhodčí poslušnosti byl Jaroslav Sedlák, speciál v Anníně posuzoval  Vilém Babička a speciální práce v areálu Tovačov měla na starost rozhodčí Eva Ištvánková.

Poslušnost probíhala na fotbalovém hřišti vedle kynologického cvičiště, jedno pracoviště speciálních prací bylo v areálu za sběrným dvorem a druhé bylo na skládce v Anníně za Toposem. Pátek byl sice chladný, pošmourný, ale soutěžní den - sobota - byl už nádherný. Sluníčko nám svítilo celý den. Posuzování speciálů začalo v 7 hod a skončilo v 18 hod odpoledne. Poslušnost zabrala méně času.

Vyhlášení vítězů proběhlo v 19 hod. opět na náměstí v Tovačově. Na prvním místě se umístila a zároveň Vítězkou speciálních prací se stala Sojková Kateřina s Airou, německým ovčákem bez průkazu původu, druhý byl Katrev Petr se zlatým retrieverem Bonnie Krásná Lukrecia a na třetím místě se umístil Svoboda Pavel s americkým stafordšírským teriérem Dudley Dolakeys, který se stal zároveň i Vítězem poslušnosti.

 Výsledková listina zde 

Foto od Marcely Smolové zde

Foto od Hanky Černochové zde

Video od Hanky Černochové zde

Hodnocení MR hlavním rozhodčím J. Sedlákem na zachranari.cz

Napsali o Mistrovství:

Přerovský deník

Přerov nejlepší adresa